VIER, VIJF en ZES worden Play4, Play5 en Play6, vanaf 2 april nieuwe vrouwenzender Play7

FacebookTwitterLinkedIn

Bijna 26 jaar na de start van VT4 worden vier SBS-zenders met meer dan 30 creatieve Vlaamse schermgezichten zelfbewust volwassen met de nieuwe familienaam Play. De televisiezenders VIER, VIJF en ZES worden omgedoopt tot Play4, Play5 en Play6. Op vrijdag 2 april wordt daar ook nog de vrouwenzender Play7 aan toegevoegd.

Miguel Casier, adjunct-programmadirecteur: “VIER, VIJF en ZES behouden hun identiteit. De kijker zal dus op geen enkel moment op zoek moeten gaan naar alle vertrouwde programma-afspraken op Play4, Play5 en Play6. Met Play bieden we ons creatief talent nog meer kansen dan de afgelopen jaren.”

De groeiende SBS-zendergroep neemt in 2021 een opvallende vrouwelijke versnelling: Play7 is vanaf 2 april de gloednieuwe Vlaamse vrouwenzender. Sinds jaar en dag is Play4 verdraaid verrassend als familiezender, terwijl Play5 de afgelopen jaren zowel voor mannen als vrouwen fun en onstuimig is. Play6 brengt al meer dan vier jaar erg succesvol de klok rond Amerikaanse films en series. Hoog tijd voor een uitgesproken vrouwenzender om de batterijen op te laden met romantisch drama, de meest inspirerende reality en aangrijpende humaninterestprogramma’s op Play7.

Miguel Casier: “Op een bepaald moment kreeg VIJF een minder vrouwelijk profiel. Er ontstonden twee stromingen binnen de zender: een scherper, jonger VIJF vol fun en guilty pleasure; en een uitgesproken vrouwelijk VIJF, vol warme, inspirerende me-time. Met Play7 willen we nu een duidelijk onderscheid maken.”

Nieuw platform GoPlay.be

De verschillende zenderwebsites vier.be, vijf.be en zestv.be maken plaats voor GoPlay.be, waar de kijker op één plek alle programma’s en digitale content van de Play-zenders kan terugvinden. Eerst op een website, weldra ook via de GoPlay-app.

De kijker kan voorlopig niet live kijken via GoPlay. Via VRT NU en VTM GO zijn de zenders in livestream wel te bekijken. Die stap zet SBS alvast niet. “Het is de bedoeling dat de kijker zijn eigen tempo bepaalt en kijkt wanneer hij of zij wil kijken”, zegt CEO Jeroen Bronselaer.

Naast de vele lokale, lineaire content blijft SBS digitaal innoveren en inspireren. GoPlay.be pakt onder andere exclusief uit met nieuwe afleveringen van de massaal bekeken Vlaamse jongerenreeks wtFOCK. Julie Vermeire, Viktor Verhulst en Kat Kerkhofs zijn de vloggers van dienst. Er wordt ook volop gewerkt aan de nieuwe jongerenreeks Panna, met niets dan voetballende Antwerpse meisjes.