Najaar 2023: Nostalgie vervelt tot Play Nostalgie en haalt Bart De Raes weg bij MNM

FacebookTwitterLinkedIn

Radiozender Nostalgie bestaat ondertussen 15 jaar en start vanaf maandag 28 augustus met een nieuwe naam: Play Nostalgie. Mediagroep Play Media breidt hiermee zijn merkenportefeuille uit met een Play-radiozender. Eerder dit jaar nam Play Media een aandeel van 20% in de radiozender. Mediahuis blijft de meerderheidsaandeelhouder met 55% van de Nostalgie-aandelen.

Rode draad bij Play Nostalgie blijft herkenbare en tijdloze muziek die iedereen, van jong tot oud, kan meezingen. Vormelijk én inhoudelijk verandert er wel het een en ander met enkele opmerkelijke nieuwe namen en programma’s. Die werden op 23 augustus door de verschillende Play Nostalgie-dj’s voorgesteld in een speciale radioshow vanuit de Play Zuid-studio in Antwerpen.

Play Nostalgie

Play Nostalgie blijft in de eerste plaats een muziekzender met herkenbare, meezingbare classics van de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en 2000 tot de Instant Classics van vandaag.

Tom Klerkx (CEO Audio bij Mediahuis): “Play Nostalgie bouwt verder op de fundamenten van het opgefriste Nostalgie: een feel-good muziekzender voor alle generaties. Van ‘Running Up that Hill’ en ‘Go Your Own Way’ bovenaan in onze Top 3000 t.e.m. de nieuwe Harry Styles in onze Instant Classics Top 30. Wij willen verbinden, verrassen en vooral veel goesting geven. In de dag die komen gaat, in de volgende twee platen… Can’t Stop the Feeling? Play Nostalgie!

Met Play Nostalgie voegt mediagroep Play Media een extra complementair bereik toe. Naast het on air-bereik met de 4 tv-zenders, het online bereik via GoPlay en live entertainment in eventhal Play Zuid. In de laatste CIM-metingen noteert Nostalgie een dagelijks bereik van 375.000 en wekelijks bereik van 856.000 luisteraars in Vlaanderen en Brussel. Het totaalbereik is 1.405.000 luisteraars. Daarmee behaalt Nostalgie een marktaandeel van 6,1%.

Jeroen Bronselaer (CEO van Play Media): “Als modern mediamerk in Vlaanderen is het belangrijk om op verschillende manieren connectie te maken met je publiek. Dus ook via radio. Sinds begin dit jaar zijn we mee aandeelhouder van Nostalgie en we zijn enorm tevreden dat onze kruisbestuiving ertoe geleid heeft dat we vanaf 28 augustus de brede radiozender Play Nostalgie in onze mediafamilie kunnen verwelkomen. Elk merk behoudt zijn eigen identiteit, maar we verbinden de verschillende Play-werelden met elkaar en kijken naar interessante opportuniteiten. De zaterdagochtendshow voor een live publiek vanuit Play Zuid of onze tv-figuren in de Playlist op zondag op Play Nostalgie zijn daar de perfecte voorbeelden van.

Bart De Raes, Leen Demaré & Michaël Joossens, Liesa Naert & Larissa Roose, Elias Smekens

Ervaren radiomaker Bart De Raes komt over van MNM en neemt de ochtendshow tussen 6u en 9u voor zijn rekening. Elke weekdag duikt ook een ‘Friend’ op in de studio om samen met Bart én de luisteraars Team Ochtend te maken.

Afwisselend gaat het om sportjournalist Yanko Beeckman op maandag, actrice en schrijfster Liesa Naert op dinsdag, zanger Gene Thomas op woensdag, influencer en televisiepersoonlijkheid Céline Van Ouytsel op donderdag en actrice en casting director Fleur Brusselmans op vrijdag.

Bart De Raes: “Ik heb 10 jaar voor de VRT gewerkt, eerst als dj, daarna achter de schermen. Nu neem ik terug plaats op mijn geliefde stoel achter de microfoon. Samen met een enthousiast team de luisteraars door de ochtendspits loodsen is het mooiste wat er is. De dag begint, het nieuws is vers. Ik ben een echte ochtendmens, ik hoop van mijn vrienden dat ze mijn energie gaan aankunnen.

In de avondspits van 16u tot 19u horen we de ongekroonde koningin van de radio Leen Demaré samen met de jonge radiomaker Michaël Joossens.

Vanaf 28 augustus is actrice Liesa Naert met Liesa’s Lifehacks elke dinsdagochtend te horen bij Team Ochtend. En vanaf eind september presenteert ze elk weekend de live zaterdagochtendshow vanuit eventlocatie Play Zuid in Antwerpen. Dat doet ze samen met Larissa Roose. Larissa was het voorbije seizoen al de vaste producer en sidekick tijdens het ochtendblok en heeft van maandag t.e.m donderdag om 19u ook haar eigen muziekshow bij Play Nostalgie.

Op zondag praat Play Nostalgie-dj Elias Smekens met twee interessante gasten die platen aan mekaar voorstellen in muzikale talkshow De Playlist. Ze vertellen over de rol van muziek in hun leven en leren zo mekaar en zichzelf beter kennen. De duo’s die aan bod komen zijn soms logisch en af toe heel verrassend.