Wijzigingen bij regionale televisiezender RTV: tweede merk en nieuwe hoofdredacteur

FacebookTwitterLinkedIn

RTV, de regionale televisiezender voor Mechelen en de Kempen, vierde op 1 maart zijn 21ste verjaardag. Het kondigde enkele ingrijpende wijzigingen aan, zoals de lancering van een tweede merk TV Plus en de aanstelling van Bart Timperman als nieuwe hoofdredacteur.

 

Algemeen directeur Jan Peeters: “Dat we gaan werken met twee kanalen, is een heel bewuste keuze. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat mensen ‘s avonds enkel nieuws willen zien”.

 

RTV profileert zich dus voortaan nadrukkelijk als nieuwsbron. Er zal enkel nog nieuws, sport en duiding op de zender te bekijken zijn. Ook de vorm wordt aangepakt. Bij de nieuwsankers blijven Els Van Hove en Erica Priem op post. Versterking komt er van Erika Van Tielen en Joris Brys.

 

Voor alle andere programma`s kunnen de kijkers terecht bij het nieuwe lifestylekanaal TV Plus. Presentatoren van deze nieuwe feelgood-tv zijn Maarten Cox, Stefan Ackermans, Amaryllis Temmerman en Davy Van der Aa. De dagkrant en het programma Trendiez verdwijnen. Wel komt er een nieuw praatprogramma met de laatste trends op het gebied van multimedia, mode en gastronomie.

 

De nieuwe hoofdredacteur van RTV is Bart Timperman. Hij werkte in het verleden voor Gazet van Antwerpen en neemt de fakkel nu over van Jan Peeters (die wel algemeen directeur blijft). Timperman wordt bijgestaan door eindredacteurs Jeroen Verlooy en Gunter Mens.

 

Bron: Madeinmechelen.be.