Stopzetting nieuwssite Flanders Today door Vlaamse Overheid

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 31 december is de website Flanderstoday.eu stopgezet. De papieren publicatie werd al niet meer uitgebracht sinds 2017. Flanders Today werd uitgegeven door Ackroyd Publications in opdracht van het departement buitenlandse zaken van de Vlaamse Overheid.

Flanders Today werd in 2007 gelanceerd in opdracht van Geert Bourgeois, destijds Minister van Media en Buitenlandse Zaken. Hij zag dat in Brussel gevestigde internationale journalisten hun nieuws over België kregen van de Franstalige media en het zo vanuit een bepaald standpunt aan de rest van de wereld rapporteerden. Bourgeois besloot dat perspectief tegen te gaan door een Engelstalige krant over Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel aan te bieden. Naast berichtgeving over regeringsaangelegenheden, zou de nieuwe krant verschillende onderwerpen behandelen zoals nieuws, zaken, onderwijs, wetenschap, kunst en levensstijl.

De wekelijks gedrukte krant begon met een uitgave van 14.000 exemplaren, aangeboden via een gratis abonnement. Abonnementen liepen snel binnen en stegen al snel tot 40.000. Ondertussen lanceerde Flanders Today een dagelijkse online nieuwsdienst en bleef het de wekelijkse printversie publiceren. De website telde uiteindelijk een jaarlijks lezerspubliek van een miljoen.

In 2017 besliste de afdeling Buitenlandse Zaken van Vlaanderen om Flanders Today niet meer uit te geven. Nu werd ook de beslissing genomen om de website Flanderstoday.eu stop te zetten op 31 december 2020.