Het CIM publiceert de eerste editie van Audio Time

FacebookTwitterLinkedIn

De nieuwe Audio Time-studie is zojuist verschenen. Ze vormt een anvulling op de informatie uit de CIM Audio-studies.

Het CIM publiceert al twee andere studies die uitsluitend over het medium radio gaan: de RAM, die het bereik van de radiozenders meet (alle manieren van uitzenden samen), en de Radio Stream Monitor, die het “verkeer” van de digitale streams van radio’s meet. De Audio Time-studie vult deze informatie aan door het aandeel van alle soorten audio in ons dagelijkse luistervolume te berekenen: radio, podcast, muziekstreaming, enzovoort.

Het aandeel van de audio in onze activiteiten neemt toe: Belgen besteden nu ongeveer 5 uur per dag aan het luisteren naar radio, muziekstreaming, podcasts, enz. Dit aandeel van de audio was in het verleden al beduidend, en is dat vandaag nog meer. Tussen 2017 en 2021 is de luistertijd met maar liefst 40 minuten toegenomen.

Uit eerdere studies wisten we al dat audio de meeste van onze dagelijkse activiteiten begeleidt, al van bij het opstaan en het klaarmaken om naar het werk te vertrekken tot en met onze autoritten en maaltijden. We zijn altijd op zoek naar een passende geluidsomgeving voor elk van deze activiteiten.

De nieuwe manieren van uitzenden waren al langzaam doorgedrongen, maar de pandemie en de opeenvolgende lockdowns hebben het proces versneld. In die periode ontdekten de Belgen nieuwe vormen van luisteren en dit resulteerde in een aanzienlijke toename van hun luistertijd.

Lees meer over de CIM-studie in onze Insight.

Bron: analyse door IP van CIM-gegevens.