CIM rapporteert nu ook de digitale exemplaren van titels

FacebookTwitterLinkedIn
CIM

Sinds kort gaat het CIM ook de digitale exemplaren van magazines apart rapporteren in hun Echtverklaring Pers studie. Dit maakt het CIM bekend naar aanleiding van de wijzigingen in het reglement  i.v.m. de verklaringen van de digitale exemplaren.

 

Er vinden 2 aanpassingen in het formulier voor de verklaringen plaats. 1) Er worden twee aparte secties gecreëerd in het formulier, nl. een sectie enkel voor Print exemplaren waarbij de velden Web abonnementen, gegroepeerde Web abonnementen en losse verkoop Web worden afgeschaft. De sectie digitale exemplaren omvat de categorieën: abonnementen digitale exemplaren, gegroepeerde digitale abonnementen, losse verkoop digitale exemplaren en verkoop aan derden van digitale exemplaren. 2) Er is een toevoeging van het totaal: betalende verspreiding Print + Digitaal.

 

Dit alles zorgt voor een wijziging in de presentatie op de site en in de individuele bestanden. De resultaten zullen dus gepubliceerd worden in twee verschillende secties, en een totaal betalende verspreiding Print + Digital zal vermeld worden. Om de vergelijking van de resultaten op termijn te kunnen garanderen zullen de cijfers van de oude naar de nieuwe categorieën en het nieuwe totaal Print + Digitaal overgedragen worden.