CIM RAM analyse Mediahuis: Nostalgie bevestigt sterke luistercijfers, NRJ blijft groeien

FacebookTwitterLinkedIn

​​​​​De radiobereikcijfers die het CIM op 21 augustus bekendmaakte, bevestigen de groei van Nostalgie van begin dit jaar. Dat blijkt uit de analyse door Mediahuis van de CIM-cijfers. Het gaat hier om de cijfers van januari tot en met juni, met dien verstande dat de maanden maart en april niet zijn opgenomen. In die periode werd er door de Covid-impact niet gemeten.

Nostalgie bereikt wekelijks 913.00 luisteraars en behoudt op de algemene doelgroep 12+ zijn marktaandeel van 7,4%. Op de commerciële doelgroep 35-54 behaalt Nostalgie 10,9%. De luisterduur bedraagt binnen die doelgroep 205 minuten. Daar komt bij dat de zender in coronatijden ook steeds meer digitale fans aan zich kan binden.

NRJ groeit in de jonge doelgroep 25-34 naar een marktaandeel van 1,2% en kan de jonge fans steeds langer aan zich binden. De luisterduur steeg naar maar liefst 153 minuten.

Directeur Radio, Tom Klerkx: “Met NRJ zitten we erin voor de lange termijn. We merken dat we elke golf opnieuw meer luisteraars kunnen overtuigen.”