AMMA 2021: De genomineerden in 6 categorieën zijn bekend

FacebookTwitterLinkedIn

Voor de editie 2021 van de AMMA (Annual Master in Media Awards) werden 110 dossiers ingediend in 13 categorieën die elk betrekking hebben op een specifiek domein van de media-expertise.

6 expertgroepen van de jury, samengesteld door voorzitster Christine Jean (Head of Marketing, Branding & Media Management bij AG Insurance), vergaderden via videoconferentie. De toewijzing van de AMMA verloopt immers in twee stappen.

Zo worden de dossiers binnen de categorieën ‘Best Media Strategy’, ‘Best Creative Media Use’, ‘Innovation & Development of the Year’, ‘Best Use of Data & Performance Marketing’, ‘Best Use of Native & Content’ en ‘Best Use of Interactive & Social Media’ grondig onder de loep genomen tijdens zes verschillende sessies door een groep experten die 5 dossiers per categorie selecteren en doorsturen naar de finale jury. De debatten van de 6 expertgroepen werden in goede banen geleid door Christine Jean samen met Nathalie Rahbani (De Vloer) als jury-ondervoorzitster.

In samenwerking met CommPass, biedt de UMA (United Media Agencies) aan iedereen de mogelijkheid alle bovengenoemde genomineerde dossiers te ontdekken, samen met de voltallige jury in de vorm van korte videopresentaties tijdens het webinar UMA Day Best Media Campaigns van 1 april en op het platform AMMASTREAM.be.

De jury 2021 komt samen in de kantoren van AG Insurance op 20 april, om te oordelen over de Gold, Silver & Bronze awards. De prijzen zullen worden uitgereikt tijdens de Live Streamed AMMA Ceremony op 20 mei op het platform AMMASTREAM.be.

Genomineerden per categorie

Innovation & Development of the Year

Voor de prijs van ‘Innovation & Development of the Year’, die een initiatief bekroont voor een opmerkelijke bijdrage aan de ontwikkeling van een medium of aan de kennis van de markt, ziet de lijst der genomineerden er als volgt uit:Deze dossiers worden gepresenteerd aan de finale jury en aan het CommPass publiek op 25 maart tijdens de Research & Innovation Session.

Best Media Strategy

De genomineerde cases binnen de categorie ‘Best Media Strategy’ (20 dossiers) zijn:Best Creative Media Use

De 5 dossiers die werden gekozen uit 9 kandidaten binnen de categorie ‘Best Creative Media Use’ en die worden doorverwezen naar de finale jury zijn:Best Use of Data & Performance Marketing

De top 5 binnen de categorie ‘Best Use of Data & Performance Marketing’ (14 dossiers) ziet eruit als volgt:Best Use of Native & Content

Binnen de categorie ‘Best Use of Native & Content’ moest de expertgroep een keuze maken uit 14 dossiers. De awards voor deze categorie zullen verdeeld worden tussen onderstaande campagnes:Best Use of Interactive & Social Media

Dit zijn de genomineerden in de categorie Best Use of Interactive & Social Media (gekozen uit 8 dossiers):