Recordaantal cases voor AMMA 2024: 185 dossiers in 14 categorieën

FacebookTwitterLinkedIn

De editie 2024 van de AMMA (Annual Master in Media Awards) heeft andermaal een nieuw record gevestigd. Er werden niet minder dan 185 dossiers ingediend in de 14 categorieën, die elk betrekking hebben op een specifiek domein van de media-expertise.

“Dit succes bewijst dat de AMMA nog steeds aan prestige winnen binnen alle segmenten van de mediasector”, aldus Max Brouns, coördinator van de AMMA. “Dat merken we ook aan de stijging van het aantal deelnemende bedrijven. De 185 dossiers werden ingediend door 51 verschillende bedrijven waaronder adverteerders, reclamebureaus, mediabureaus, onderzoeksinstituten, vakverenigingen, uitgevers en regies.”

“Wij zijn aangenaam verrast door nog maar eens een stijging van het aantal ingediende dossiers ondanks dat er één categorie minder is dan vorig jaar”, glundert juryvoorzitter José Fernandez, Chief Customer Experience, Marketing & Digital Officer bij D’Ieteren. “De 150-koppige jury is ondertussen aan het werk gegaan om alle dossiers te evalueren.”

De toewijzing van de AMMA verloopt in twee stappen. Zo worden de dossiers binnen de categorieën Best Media Strategy, Best Creative Media Use, Best Use of Performance Marketing, Innovation & Development of the Year, Best Use of Data, Best Use of Native & Content, Media Research of the Year, Media Sustainable Development Award en Best Use of 1 Medium onder de loep genomen tijdens negen verschillende jurysessies van een groep experten die de 5 beste dossiers per categorie selecteren en doorsturen naar de finale jury.

De expertjury’s komen samen op 17 en 18 april. De 5 genomineerde dossiers per categorie worden uitgenodigd om hun dossier te presenteren aan het CommPass publiek en de finale jury op 15 mei op het podium van de UMA Get Together in Dolce La Hulpe. De finale jury komt samen op 17 mei om de awards toe te wijzen.

De winnaars van de Gold, Silver en Bronze AMMA worden bekendgemaakt op 6 juni tijdens de AMMA Ceremony in het Auditorium 2000 van de Heizelpaleizen.

Inschrijven kan op de website van CommPass.