Topradio neemt plaats van Hit FM in als netwerkradio

FacebookTwitterLinkedIn
topradio

Vlaams mediaminister Sven Gatz erkent Topradio als netwerkradio. De beslissing volgt op het schorsingsarrest van de Raad van State dat Hit! eind februari uit de ether haalde. Zij hadden namelijk gelogen over de samenwerking met het weekblad Flair. Minister Gatz wacht de definitieve uitspraak van de Raad van State niet af en schuift de erkenning door naar Topradio.

Sven Gatz: “Op basis van het arrest van de Raad van State kunnen we niet anders dan vaststellen dat het dossier van Hit! op een fundamenteel element niet klopt. Een solide samenwerking met Flair ontbreekt, wat toch essentieel was gezien er in het dossier sprake is van een ‘structurele overeenkomst’ en de baseline ‘Radio met Flair’ veelvuldig voorkomt. Volgens het beginsel ‘fraus omnia corrumpit’ (bedrog doorbreekt alles) kan het dossier niet langer redelijkerwijze beoordeeld worden. Het wordt bijgevolg geweerd uit de beoordeling van de kandidaten voor pakket 3. De facto komt de erkenning dan toe aan de tweede gerangschikte kandidaat, NV Topradio”.

Topradio moet nu uitzendvergunningen aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) en hoopt in de loop van april te kunnen uitzenden op 15 frequenties.

De commercialisering van Topradio is in handen van IP Belgium. Directeur Steve van den Audenaerde is blij dat de radiozender zijn FM-licentie terugkrijgt: “Topradio is in ons gamma een radio die zich richt op een community van mensen die graag als eerste nieuwe dansmuziek ontdekken. Dat ze nu hun netwerk op FM kunnen uitbreiden is een beloning van het harde werk. Het blijft ook een apart radioformat waar duidelijk een publiek voor is bij jongeren én volwassenen. Vanaf april is de zender, gesteund door een versterkend DAB+ en digitaal avontuur, meer dan ooit back in business”.