Corelio Printing overgenomen door het Nederlandse CirclePrinters

FacebookTwitterLinkedIn
corelio printing

Corelio Printing, de drukkerij van mediagroep Mediahuis, wordt overgenomen door de Nederlandse groep CirclePrinters. Met de overname wil CirclePrinters haar positie in de Benelux en Frankrijk verder versterken en leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie.

Corelio Printing, dat een grote drukkerij heeft in Erpe-Mere, draait een omzet van ruim 50 miljoen euro en heeft bijna 200 medewerkers. Het is gespecialiseerd in onder meer tijdschriften, kranten en catalogi. De transactie wordt naar verwachting begin april afgerond en zal “op korte termijn geen gevolgen hebben voor het personeel”.

Na de overname zal de drukkerij binnen de print-activiteiten van CirclePrinters in de Benelux worden geïntegreerd. Corelio zal zich na de afronding van de deal exclusief toeleggen op zijn rol als meerderheidsaandeelhouder van de Mediahuis-groep, die onder meer de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad uitgeeft.

Joost de Haas, Executive Director van CirclePrinters: “De noodzaak tot verdere consolidatie van de markt in de Benelux die door overcapaciteit gekenmerkt wordt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Corelio Printing zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Franse tijdschriftenmarkt. CirclePrinters verstevigt eveneens haar positie als partner die steeds meer innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt.”

Bruno de Cartier, Gedelegeerd Bestuurder van Corelio NV: “Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de Benelux en op de Franse markt. Wij geloven dat hiermee nieuwe kansen voor het bedrijf worden gecreëerd, die de commerciële slagkracht versterken en die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de drukactiviteiten in Erpe-Mere.”