RMB en Zelos partners in sport binnen de regie SMS

FacebookTwitterLinkedIn

RMB en Zelos kondigen de oprichting aan van een gemeenschappelijk filiaal rond de commercialisering van sportevenementen. Het filiaal dat de naam SMS kreeg, afkorting voor Sport & Media Saleshouse, bundelt de expertise van media en field activation. De mediamerken waarop de SMS-samenwerking betrekking heeft, zijn de tv- en radiozenders van de RTBF.

Sport leent zich uitstekend voor communicatie van merken en adverteerders. Sport ligt aan de basis van evenementen die mensen bijeenbrengen, en ook de emotie en het engagement van het publiek opwekken. In de media levert sport regelmatig het hoogste bereik op.

Hiervan uitgaande willen RMB en Zelos samen de commercialisering van sport in België promoten. Beide partners bundelen hun krachten en delen hun ervaring om adverteerders totale communicatieoplossingen te bieden.

Zelos, opgericht in 2012, is gespecialiseerd in sports activation. Met het organiseren en mediatiseren van evenementen of competities, management van topsporters of de productie van sportgerelateerde mediacontent wil Zelos het publiek intense sportervaringen laten beleven.

RMB is de reclameregie van de RTBF en van andere tv-, radio- en digitale media. Wat betreft uitzendingen en productie van sportprogramma’s in het Franstalige medialandschap is de RTBF koploper. RMB heeft een stevige ervaring in het beheer en de commercialisering van reclameruimte in en rond sportprogramma’s.

Yves Gérard, CEO van RMB: “Dit project maakt deel uit van een strategie om diensten te ontwikkelen voor dverteerders. Dankzij deze samenwerking zullen we field activation kunnen koppelen aan mediacampagnes en adverteerders zo gemeenschappelijke sportaanbiedingen voorstellen. Voor RMB en onze mediapartner betekent de samenwerking met Zelos ook een kans om de zichtbaarheid van de RTBF-merken uit te breiden via nieuwe touchpoints buiten het traditionele tv-, radio- en digitale circuit”.

Het SMS-team staat onder leiding van Freddy Tacheny (CEO) en Cedric Bruylandt (COO). Marketingsupport en mediaplanning worden beheerd door RMB.