Regiotalent is de nieuwe naam van Streekpersoneel

FacebookTwitterLinkedIn

Regiotalent is de nieuwe naam van Streekpersoneel, de wekelijkse jobrubriek in De Zondag en Deze Week. Daarnaast wordt ook de nieuwe website Regiotalent.be gelanceerd.

De nieuwe naam belicht twee belangrijke pijlers. Enerzijds regio, omdat werken in eigen regio steeds aan belang wint door de stijgende mobiliteitsproblematiek en de zoektocht naar een betere work/life balans. Anderzijds talent, omdat het juiste talent op de juiste plaats cruciaal is voor een duurzame aanwerving.

Barbara Spyckerelle, directeur Roularta Recruitment Solutions: “Regiotalent.be is een website die het makkelijker dan ooit maakt om een job te vinden die bij je past. Dat zetten we kracht bij met de slogan ‘Werk, een stap dichterbij’.”

In de krappe arbeidsmarkt is het moeilijk voor bedrijven om de juiste mensen te vinden. Daarnaast zijn kandidaten ook soms wat afwachtend en kritisch. Ze willen pas van werk veranderen als alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen. Zo zoekt 85 % van alle werkzoekenden tijdens het online oriëntatieproces naar informatie over de bedrijfscultuur, drijfveren en waarden van een organisatie. Het is belangrijk voor bedrijven om zich dus goed te profileren, anders verliezen ze veel tijd in de zoektocht naar nieuw talent.

Om na te gaan hoe goed iemand past bij een bedrijf, integreert Regiotalent CompanyMatch. Dat is een interactieve tool die werkgevers en werkzoekenden matcht op basis van ‘cultural fit’. Kandidaten vullen een vragenlijst in en krijgen meteen een resultaat over hoe goed ze bij een bedrijf matchen. Ook voor bedrijven is deze tool een meerwaarde, want ze kunnen hun employer brand experience verhogen en zo besparen op wervingskosten.

Dankzij slimme data (zoekgedrag, klikgedrag, voorspellend algoritme, …) toont Regiotalent.be de juiste jobs aan de juiste mensen, op relevante plaatsen. Op hun blog bieden ze interessante artikels aan om kandidaten te inspireren over hoe zo efficiënt mogelijk te solliciteren.