De Zondag lanceert Renovatiezondag

FacebookTwitterLinkedIn

Op 25 september 2022 lanceert De Zondag voor het eerst de Renovatiezondag. Die dag openen honderden zaken in Vlaanderen (van keukenbouwers tot totaalaannemers) hun deuren voor iedereen met renovatieplannen.

De afgelopen jaren steeg het aantal gerenoveerde woningen in België volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, van 25.640 in 2017 naar 32.552 in 2021. De renovatiegraad in Vlaanderen bedraagt momenteel slechts 0,7 procent en zou naar 2,5 procent moeten opklimmen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Sandra Depauw, Project Manager van de Renovatiezondag: “Het idee om in te zetten op renovatie lag al een tijdje op tafel bij ons projectteam, maar nu is de tijd écht rijp en organiseren we een eerste officiële Renovatiezondag. Onze planeet staat voor grote uitdagingen op het gebied van milieu en klimaat en intussen rijzen de energieprijzen de pan uit. Een duurzamere aanpak is ook op het vlak van wonen en bouwen meer dan ooit aan de orde.”

“Uit onze Woonsurvey van 2021 blijkt dat 38 procent van de 25-45-jarigen in hun woning renovatiewerken wil doorvoeren. Daarbij willen we ze zo goed mogelijk begeleiden. Niet alleen door ze in De Zondag waardevolle informatie en handige tips aan te reiken, maar ook door ze met de juiste partners en materialen in contact te brengen”, legt Sandra Rosseel, Chef van De Zondag, uit.

Renovatiezondag is een aanvulling op Nieuwbouwzondag, het tweejaarlijks event waarop 150 bedrijven 300 projecten voorstellen en dat volgend jaar zijn tiende verjaardag viert.