Roularta bericht naar aanleiding van jaarvergadering

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group (RMG) heeft naar aanleiding van de jaarvergadering bericht omtrent de gang van zaken in de eerste 4 maanden van 2022. Het jaar kende een goede start met vooral groei op het vlak van de reclame-inkomsten en de drukkerij-activiteiten.

Zowel de Belgische als de Nederlandse mediamerken deden het beter dan verleden jaar. De focus op De Zondag, digitale reclame en het Mijn Stad televisienetwerk, deed het goed wat de ‘local media’ betreft. De recente acquisitie van New Skool Media met o.a. EW, voorheen Elsevier Weekblad, zorgt meteen voor een positieve bijdrage in de lijn van de verwachtingen. Ook Mediafin (De Tijd/L’Echo) kende een goede start met groei vooral op het vlak van de reclame-inkomsten.

Vanaf mei moet rekening gehouden worden met het effect van de oorlog, de vrees van de consument en de adverteerder voor prijsstijgingen. Het blijft afwachten welke invloed dat zal hebben op de verkoop van abonnementen en reclame. RMG zelf heeft af te rekenen met duurdere papier- en energieprijzen en stijgende loonkosten.