Overname Themamedia door Mediahuis resulteert in Rondom Leuven Actueel

FacebookTwitterLinkedIn

De overname in augustus van Themamedia door Mediahuis resulteert in Leuven tot een fusie van de huis-aan-huisbladen Rondom en Leuven Actueel tot Rondom Leuven Actueel. Dat meldt Leuven Actueel in het laatste nummer dat onder die naam wordt uitgebracht. Het nieuwe blad verschijnt vanaf 2019 wekelijks en zal volgens Wouter Van Melkebeek, die het management van de fusie op zich neemt, het beste van beide bladen samenbrengen.

Themamedia was een onderdeel van Primetime Communication Group. Het was sinds 2007 in Oost-Brabant en Limburg uitgever van een brede waaier aan producten in de gratis pers, zowel in display als huis-aan-huis en digitaal. Tot hun portfolio behoren momenteel titels als Thema Nieuws, Leuven Actueel, Tienen Actueel, De Smaakgids, Thema Deluxe en Zin in het Leven. Wat er met de andere titels gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Mediahuis is in Vlaanderen actief met gratis publicaties als Rondom en Pas-Uit. Door de overname van Themamedia wordt Mediahuis in Oost-Brabant afgetekend marktleider op het vlak van gratis regionale en lokale informatieverspreiding. “De fusie geeft ons meer slagkracht, ook op redactioneel gebied. Door de fusie krijgen de adverteerders bovendien één marktleider met verschillende sterke mediaproducten op de lokale en regionale mediamarkt“, aldus Van Melkebeek, die aan de wieg stond van Themamedia en ook CEO is van Primetime Communication Group.

Bron: Belga.