Opnieuw een Digital Agency of the Year bij de IAB MIXX Awards

FacebookTwitterLinkedIn

Dit jaar zal er op de IAB MIXX Awards opnieuw een Digital Agency of the Year worden verkozen. De laatste keer dat de award werd uitgereikt was in 2020. Door het beoordelingssysteem te veranderen hoopt de voorzitter van de IAB MIXX Awards, Benjamin Sekkai (Locala), vanaf nu elk jaar een Digital Agency of the Year te kunnen aanduiden.

In 2020 was Happiness het laatste bureau dat met de award aan de haal ging. In 2021 waren er geen IAB MIXX Awards en in 2022 werd er geen Digital Agency of the Year verkozen omdat er geen consensus tussen de vier jury’s was. Voor veel agencies was dit een spijtige zaak, omdat het als een belangrijke, prestigieuze prijs wordt beschouwd.

“We snappen hun bekommernissen en reiken vanaf dit jaar stelselmatig een prijs voor Digital Agency of the Year uit”, aldus Benjamin Sekkai. Om dit mogelijk te maken moest er wel wat veranderen aan het systeem van jureren.

“Vroeger vroegen we aan elk van de vier juryleden welk bureau er voor hen het meest uitsprong, waarna de juryleden alles samenlegden en tot een consensus moesten komen”, legt de voorzitter uit. “Nu hebben we een evaluatierooster gemaakt met een puntensysteem, gebaseerd op de prijzen die ze winnen. Een Gold is goed voor 3 punten, een Silver voor 2 en een Bronze voor 1.”

Het bureau dat in totaal het meeste punten scoort, neemt de award mee naar huis. Voortaan is er enkel nog bij een ex aequo een discussie tussen de juryleden en de voorzitter, en moeten ze opnieuw op die manier tot een consensus komen.

Ter herinnering: de IAB MIXX Awards bekronen de beste Belgische cases in digitale marketing. De uitreiking vindt plaats op 19 oktober in Tour & Taxis.