Jam en Viva+: twee nieuwe radiozenders van de RTBF op DAB+

FacebookTwitterLinkedIn

RTBF lanceert vrijdag twee nieuwe radiostations op DAB+. Jam is een zender voor jongvolwassenen die alleen maar muziek zal uitzenden. Viva+ richt zich tot een volwassen publiek met muzikale klassiekers en radioshows vanaf 7u ’s ochtends. De twee radiozenders zullen uitsluitend beschikbaar zijn op DAB+.

Jam is gericht op 25- tot 35-jarigen die houden van een zoektocht naar nieuwe muzikale ontdekkingen. Het zal alternatieve artiesten van alle genres uitzenden, gaande van pop, electro, alternatieve rock, nieuwe soul, nieuwe jazz  tot wereldmuziek. Het doel is om luisteraars een ​​nieuwe scène en nieuwe muziek te laten ontdekken. Er wordt vooral gemikt op artiesten die vaak optreden op evenementen als Dour, Pukkelpop of Nuits du Botanique, maar die weinig op de radio te horen zijn. Jam wil hier verandering in brengen en hen ook voorstellen aan het grote radiopubliek.

Viva+ wil de aanvulling worden op Vivacité. Het richt zich daarom op een groter publiek van volwassenen en zal meer muziek uitzenden waar een verhaal achter schuilt. Het repertoire zal zich richten op liedjes uit de jaren 50, 60 en 70, met een focus op de grote namen van de Franse, internationale en Belgische muziekgeschiedenis. Artiesten zoals Claude François, Michel Polnareff, Michel Fugain, Frédéric François, Abba of Grand Jojo zullen zeker aan bod komen. Viva+ blijft echter ook een live-radio met programma’s in de ochtend.

“Het doel is om het radiolandschap te verrijken”, benadrukt Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF. “Er was niet genoeg ruimte voor deze radio’s op de FM-band. DAB+ is daarom een ​​gelegenheid om het aanbod voor onze luisteraars te diversifiëren.”

RMB staat in voor de commercialisering. Meer info over beide radiozenders vindt u ook hier.