Nieuwe dPA Retailbarometerstudie voorgesteld

FacebookTwitterLinkedIn

Gisteren 25 april vond het RetailDetail Congres plaats. Dit was de uitgelezen plaats voor de Persgroep Advertising om hun gedetailleerde rapport van de nieuwe consument los te laten op een retail-publiek.

 

De Persgroep Advertising organiseerde een seminarie voorafgaand aan het congres. Onder de titel “The New Consumer” keken ze naar alles wat de aankoopbeslissingen van de consument beïnvloedt en of dat een tijdelijk of eerder definitieve trend is.

 

Ilse Peeters (Market Research Manager bij de Persgroep) stelde in primeur de nieuwe dPA Retailbarometer voor: “Met deze barometer zullen we vanaf nu vier keer per jaar de factoren meten die de winkelkeuze van de consument beïnvloeden in de sectoren voeding, mode en consumentenelektronica. Met deze studie volgen we ook de evolutie van de online winkels. Professor Gino Van Ossel bevroeg ons lezerspanel over het belang van prijzen en andere factoren die hen als consument beïnvloeden. Met bijna 5.000 respondenten is deze studie een onmisbaar instrument voor elke adverteerder die snel wilt inspelen op veranderingen in het consumentengedrag.”

 

De samenvatting van deze presentatie vindt u hier.