Nauwere samenwerking tussen de regionale televisiezenders van Concentra

FacebookTwitterLinkedIn

Mediagroep Concentra brengt haar drie regionale televisiezenders ATV, TV Limburg en TV Oost vanaf februari samen in één nieuwe vennootschap, De Buren. De fusieoperatie is mogelijk dankzij het in werking treden van het nieuwe decreet rond regionale televisiezenders dat meer samenwerkingsopties biedt, en heeft onder meer als doel om de overheadkosten te drukken.

 

Op het redactionele niveau heeft de fusie volgens Ernest Bujok, directeur audiovisuele media bij Concentra, geen impact. ATV, TV Limburg en TV Oost blijven gewoon als namen en redacties bestaan, maar de drie gaan wel nog meer samenwerken dan tot nu toe het geval was. “Dat zal al zeker gebeuren op het vlak van sales en marketing”, zegt Bujok. “Daarnaast kan bijvoorbeeld de productie van commerciële programma’s voor de drie zenders samen gebeuren of toch zeker op één locatie kan er een meer gelijkvormige lay-out en een gezamenlijke aanpak van sociale media komen en kunnen we de uitzendingen op hetzelfde uur laten beginnen.”

 

Volgens Bujok is er echter geen sprake van een reorganisatie die banen zal kosten op het redactionele niveau. “Het is integendeel net de bedoeling om meer in journalistiek te kunnen investeren door de kosten op bijvoorbeeld het managementniveau te drukken.”

 

Aan het nieuwe organigram wordt momenteel nog volop gewerkt. Bij ATV heeft algemeen directeur Frank Bell besloten om in de beste verstandhouding het bedrijf te verlaten.