Roularta trekt zich terug uit West-Vlaamse regionale tv

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group wil nog voor het eind van deze maand de verkoop afronden van de West-Vlaamse regionale tv-zenders Focus en WTV. Het is de vzw WTV die de 50 procent van Roularta overneemt.

CEO Xavier Bouckaert: “De reden is dat de licentie in handen is van de vzw. Concreet betekent dat voor ons dat we niet aan multiplatform publishing (publiceren op papier, online en via radio en tv) kunnen doen. We gaan ons dan ook volop toeleggen op het uitbouwen het merk ‘Krant van West-Vlaanderen’ in de kustprovincie.”

Roularta verkocht eerder al haar participatie in VTM aan DPG Media en blijft zo op tv-vlak alleen nog actief via de economische doelgroepenzender Kanaal Z/Canal Z. “Dat is inderdaad een interessant kanaal voor ons omdat we daar honderd procent eigenaar van zijn en dus kunnen doen wat we willen”, aldus Bouckaert. “Het sluit mooi aan bij onze andere uitgaven in de financieel-economische sector zoals Trends/Tendances en De Tijd.”

De regionale tv-zenders hebben al een hele poos af te rekenen met dalende inkomsten. Daarnaast is er ook een soort netwerkvorming aan de gang via De Buren, een onderdeel van Mediahuis. Zij beheren nu al ATV, TV Limburg, AVS, TV Oost en ROB.

Bron: Belga.