Gazet van Antwerpen en ATV bundelen online de krachten

FacebookTwitterLinkedIn

De twee Antwerpse nieuwsmedia, Gazet van Antwerpen en ATV, slaan de handen in elkaar en maken vanaf nu één nieuwssite en -app voor en over Antwerpen. Dat kondigden ze aan door middel van een lichtspektakel dat tot ver in de binnenstad te zien was.

De redacties blijven onafhankelijk werken, maar bundelen hun regionale journalistiek op één plaats online.

ATV-hoofdredacteur Hans Hellemans vertelt: “Ik heb de voorbije weken gemerkt dat het enthousiasme bij beide nieuwsmerken erg groot is. Onze journalisten gaan livebeelden doorsturen naar GVA.be en binnenkort ontvangen onze nieuwsankers ’s ochtends al gasten om de actualiteit te bespreken. GVA en ATV zorgen zo voor een constante aanvoer van nieuws uit de Antwerpse regio.

Om die samenwerking vlot te laten verlopen, krijgen de stadsreporters van Gazet van Antwerpen bovendien een kleine uitvalsbasis op rechteroever, in het gebouw van ATV.

Het is voor een nieuwsapp vandaag belangrijk om niet alleen in tekst en foto, maar ook in video en geluid te vertellen wat er gebeurt en leeft in ’t Stad en de wereld”, zegt GVA-hoofdredacteur Frederik De Swaef.

Intussen werd de app ook officieel ingehuldigd in de nieuwsstudio van ATV door burgemeester Bart De Wever en minister van Media Benjamin Dalle.