Mediahuis Connect vrijwaart voortaan gevoelige videocontent van commerciële boodschappen

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis Connect ontwikkelde recent een tool waarmee het gevoelige videocontent vrijwaart van commerciële boodschappen. Adverteerders krijgen hierdoor de garantie dat hun boodschap – en bijgevolg het dna van hun merk – niet aan deze soms uiterst delicate nieuwsbeelden wordt gelinkt.

 

Deze nieuwe tool laat videoredacteurs toe om delicate en soms ontstellende nieuwsbeelden in de redactiesoftware aan te vinken als ‘gevoelige content`. Hierdoor worden deze beelden gevrijwaard van enige verdere commercialisering.

 

Patrick Saliën, hoofd van de Mediahuis videoredactie: “Kwaliteit is onze absolute prioriteit. Het is zowel naar lezer als adverteerder toe een fout signaal wanneer je schokkende en soms gruwelijke nieuwsbeelden zou gaan linken aan een commerciële boodschap. De nieuwe tool laat ons toe om hierop te anticiperen en bepaalde content, denk aan expliciete oorlogsbeelden of beelden van ernstige verkeersongevallen, omwille van hun delicate karakter meteen uit te sluiten van pre- en post-rolls”.

 

Peter Verrept, Business Development Manager Video Mediahuis Connect: “Adverteerders en mediabureaus zien hun videocampagnes niet graag terechtkomen in een uiterst gevoelige context. Met de ontwikkeling van deze nieuwe tool komen we tegemoet aan deze bezorgdheid waardoor Mediahuis Connect vandaag niet alleen een kwalitatieve omgeving garandeert maar ook een context die niet ingaat tegen het dna van hun merk. We willen een absolute meerwaarde bieden aan de campagnes van onze partners, zowel wat branding als sales activatie betreft”.