bpost koopt Press Shops en lijft ook krantenverdeler AMP in

FacebookTwitterLinkedIn

bpost neemt krantenverdeler AMP en de Belgische activiteiten van het Franse Lagardère Travel Retail over. Hierdoor krijgt het postbedrijf 220 vestigingen van krantenwinkels Press Shop en Relay in handen. Ook de 735 Kariboo!-afhaalpunten maken deel uit van de overname.

 

In november lekte het nieuws al uit dat bpost interesse zou hebben in Lagardère. Ondertussen heeft het bedrijf al een akkoord bereikt over de overname van LS Distribution Benelux en AMP, dat kranten en tijdschriften levert aan 6.000 krantenwinkels, supermarkten, ziekenhuizen en tankstations. Dat komt neer op de verdeling van meer dan 700.000 magazines en 550.000 kranten.

 

De overname moet bpost “in staat stellen beter te concurreren op de Belgische pakjesmarkt”, zegt CEO Koen Van Gerven. Volgens bpost moet het “geïntegreerde retail- en distributienetwerk de mogelijkheid bieden om een rendabele groei van deze activiteiten te ontwikkelen door dichter bij zijn klanten te staan en hun meer gebruiksgemak te bieden”.

 

Na de goedkeuring van de transactie door de mededingsautoriteiten zullen bpost en Lagardère een franchise-akkoord sluiten voor het gebruik en de exploitatie van de merken van de groep Lagardère in België (Relay, Hubiz, Hello!).

 

Bron: Gondola.