Eén lanceert komend voorjaar 13 nieuwe programma’s en biedt fictiereeks meteen online aan

FacebookTwitterLinkedIn

In het voorjaar van 2019 lanceert tv-zender Eén dertien nieuwe programma’s. De nieuwe fictiereeks Dertigers is meteen na de eerste lineaire uitzending ook helemaal online beschikbaar op VRT NU. Netmanager Olivier Goris stelde de voorjaarsprogrammatie maandag in Antwerpen aan de pers voor.

Fictiereeks Dertigers ook online beschikbaar

De nieuwe fictiereeks Dertigers, over het doorsnee leven van zes dertigers, komt in het tijdslot waar nu Van Gils en Gasten staat. Eén wil met deze fictiereeks de kijkers dagelijks aan hun scherm kluisteren en ook meer variatie in dat slot brengen.

Meteen na de eerste lineaire uitzending is de hele reeks ook online beschikbaar op VRT NU. “Dit programma zal moeten knokken om zijn plaats te vinden“, zegt Olivier Goris. “Om ook jongeren te bereiken, bieden we deze reeks meteen online aan. We geloven hard in de twee manieren van tv kijken: lineair en online. Met Eén willen we daarin een voortrekkersrol spelen. We gaan dat in de toekomst zeker nog meer doen.”

Voor ik het Vergeet; Is er een Dokter in de Zaal?; Eviva España

Voor ik het Vergeet is een korte reeks waarin reportagemaker Wannes Deleu een maand intrekt bij zijn grootmoeder in een woonzorgcentrum voor mensen die lijden aan dementie. Is er een Dokter in de Zaal? is de nieuwe panelquiz met Philippe Geubels. In Eviva España gaat Annemie Struyf op bezoek bij Belgen die in Spanje wonen.

Op naar de Honderd; Rond de Noordzee; De Veiligheid van het Land; Factcheckers; Happy Birthday to Soe

In Op naar de Honderd doet Marcel Vanthilt een poging om “vrolijk en gezond zo oud mogelijk te worden“. Arnout Hauben trekt in Rond de Noordzee op een 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. De nieuwe reeks De Veiligheid van het Land geeft een exclusieve blik achter de schermen van het crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. Factcheckers onderzoekt feiten en fabels. In het nieuwe Happy Birthday to Soe (nog een werktitel) gaat comédienne Soe Nsuki op zoek naar haar Congolese familie.

Komen te Gaan; Baptiste; Undercover; Urbanus 70; De Noodcentrale, DNA Nys, Bargoens; Eigen Kweek

Woestijnvis maakte de nieuwe reeks Komen te Gaan, over de wereld van de begrafenisondernemers. Eén lanceert in het voorjaar ook de nieuwe fictiereeksen Baptiste en Undercover. De vijfdelige documentaire Urbanus 70 brengt bijzondere anekdotes en archiefmateriaal over de peetvader van de Vlaamse komieken.

Verder zijn er nieuwe reeksen van onder meer De Noodcentrale, DNA Nys, Bargoens en Eigen Kweek.

Bron: Belga.