De Streekkrant verschijnt terug vanaf 19 mei

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group, uitgever van De Streekkrant, kondigt aan dat de krant vanaf dinsdag 19 mei opnieuw beschikbaar zal zijn, een week na de heropening van de winkels.

Naar aanleiding van de coronacrisis zette Roularta in maart de publicatie van de gratis bladen De Streekkrant en De Zondag stop. Het mediabedrijf moest immers rekening houden met de sluiting van de lokale handelszaken. Roularta voerde tijdelijke werkloosheid in voor de hiermee gerelateerde activiteiten.

De Unie van Belgische Adverteerders (UBA) meldde op 17 april dat adverteerders stilaan weer actiever worden in België. Bij de start van de “lockdown” zetten nagenoeg alle adverteerders hun campagnes stop.

Volgens Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group, is er echter nog niet echt sprake van een heropleving van de advertentiemarkt. “Door De Streekkrant opnieuw te laten verschijnen, willen we vooral de lokale handelaars bijstaan in de heropening van hun zaak door de traffic van bestaande en nieuwe klanten te genereren, na weken van sluiting. We willen met andere woorden het economische leven weer op gang trekken.”

Vorige week kondigde Roularta al de heropstart aan van de papieren editie van De Zondag.