Cuckoo Awards: overzicht van de winnaars

FacebookTwitterLinkedIn

De winnaars van de tiende editie van de Cuckoo Awards werden gisteren bekend gemaakt. Deze awards bekronen België`s beste data-driven marketingcampagnes van het afgelopen jaar. Naast de Diamond Award werden drie gouden, vijf zilveren en acht bronzen Awards uitgereikt.

 

DDB en CEBAM winnen de Diamond Cuckoo Award

 

Met de campagne “Don`t Google It” voor CEBAM wint DDB de Diamond Cuckoo Award voor beste overall campagne, die zowel op Effectiveness als Creativity uitblinkt. Daarmee halen ze ook meteen een ticket voor de Echo Awards binnen.

 

Met dezelfde campagne haalt DDB ook nog goud in de categorie B2C Creativity en zilver in de categorie B2C Effectiveness Best Targeted.

 

BBDO haalt vijf awards binnen

 

BBDO is het agentschap met het grootst aantal Cuckoo Awards dit jaar. Met de campagne “Streetview Unpaid Bills” voor JC Decaux halen ze goud in de categorie B2B Creativity en zilver in de categorie B2B Effectiveness Best Targeted. In die laatste categorie halen ze ook nog brons voor de campagne Mercedes C-Class. In de categorie B2C Effectiveness Best Integrated kreeg BBDO brons voor hun AltherEthias-campagne. Met de Stalker-campagne voor VIER haalden ze nog eens brons in de categorie B2C Creativity.

 

Goud, zilver en brons voor Famous

 

Famous haalde met “Het Factureerbare Gesprek” voor Delta Lloyd Life goud in de categorie B2B Effectiveness Best Integrated en brons in de categorie B2B Creativity. Het agentschap kreeg ook nog zilver in de categorie B2C Effectiveness Best Targeted met de Tomorrowland-campagne voor Thomas Cook.

 

Verder kreeg de campagne van LDV voor de Special Olympics met Kevin De Bruyne zilver in de categorieën B2C Effectiveness Best Use of Media en B2C Creativity.

 

Mortierbrigade ging naar huis met brons voor de KIA-campagne “The car, not the show” in de categorie B2C Effectiveness Best Integrated.

 

Ogilvy kreeg brons voor hun campagne voor de verkiezingen van het Europees Parlement in de categorie B2C Effectiveness Best Use of Media.

 

In de categorie B2B Creativity winnen TBWA met hun campagne “The DM you didn`t know about” voor bpost en The Fat Lady met hun autopromocampagne beiden brons.