Christian de La Villehuchet (Havas) is gekozen tot nieuwe voorzitter van de EACA

FacebookTwitterLinkedIn

De European Association of Communications Agencies (EACA) kondigt de benoeming aan van Christian de La Villehuchet, Global Chief Integration Officer bij Havas Group en CEO van Havas Belgium, als nieuwe voorzitter van de vereniging. De La Villehuchet volgt Paul O’Donnell, Chairman van Ogilvy EMEA, op voor een termijn van twee jaar (2022-2024).

“De communicatie-industrie moet een symbool zijn van alle waarden die Europa zo sterk maken, te beginnen met diversiteit en inclusie”, zegt Christian, die zich inzet om de kloof tussen de sector en het talent te overbruggen. “We zouden de sector moeten zijn waar jonge mensen van dromen om lid van te worden, met respect voor hun ambities en manier van leven.” Duurzaamheid en promotie van de groene agenda is een ander aandachtspunt van zijn mandaat.

Het eerste contact van de La Villehuchet met de reclamewereld vond plaats in 1991, toen hij zich aansloot bij WCRS, destijds beschouwd als een van de grootste creatieve bureaus in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 stapte hij over naar Havas (toen nog EURO RCSG), waar hij verschillende rollen op zich nam. In 2002 werd hij CEO van EURO RSCG Belgium, in 2007 maakte hij de overstap naar CEO van EURO RSCG Benelux, en in 2010 werd Christian benoemd tot CEO van Havas Creative Group Europe tot 2015, toen hij toetrad tot het operationele management van de groep als Global Chief Integration Officier (Havas Group).

Vanaf 2022 bekleedt hij verschillende functies, waaronder: CEO Havas Belgium, voorzitter van Havas Creative Affiliates, directeur van de Havas Global Creative Council, lid van het operationeel comité van Havas Group en lid van de raad van bestuur van de Frans-Belgische Kamer van Koophandel.