VRT NWS en BRUZZ slaan de handen in elkaar

FacebookTwitterLinkedIn

VRT NWS doet voor zijn berichtgeving over Brussel voortaan ook een beroep op de verhalen van BRUZZ.

Sinds deze week neemt VRT NWS webartikels van BRUZZ over op vrtnws.be. Zo wordt het nieuwsaanbod over de negentien Brusselse gemeenten verder uitgebreid. BRUZZ is het multimediale platform van de Vlaams-Brusselse Media en brengt nieuws, cultuur en verhalen uit de hoofdstad via verschillende kanalen (website, televisie, radio, magazine en social media).

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media: “In de beheersovereenkomst van VRT hebben we extra aandacht gevraagd voor nieuws en verhalen uit onze hoofdstad. De samenwerking met BRUZZ is hiervan een eerste concrete realisatie. Een betere band tussen Brussel en Vlaanderen kan alleen maar als we elkaar beter kennen en meer over elkaar weten.”

Elke Jacobs, hoofdredacteur Digitaal & Jong VRT NWS: “We hebben de afgelopen jaren regelmatig nieuwsverhalen over Brussel gebracht op vrtnws.be vanuit de regionale redactie van Radio 2 in Vlaams-Brabant. Dankzij de samenwerking met BRUZZ kunnen we nu een grote stap vooruitzetten in onze berichtgeving over de hoofdstad, waar veel Vlamingen wonen, werken of hun vrije tijd doorbrengen.”

Kristof Pitteurs, hoofdredacteur BRUZZ: “BRUZZ biedt een eigen, brede en genuanceerde kijk op wat er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebeurt. We stellen het erg op prijs dat we die blik nu ook kunnen delen met de gebruikers van VRT NWS. Brussel wordt soms onderbelicht in Vlaanderen. Daar willen wij met deze samenwerking iets aan veranderen.”