Chris Peeters (Elia) is Trends Manager van het Jaar 2021

FacebookTwitterLinkedIn

Chris Peeters, de CEO van de hoogspanningsnetbeheerder Elia, is Trends Manager van het Jaar 2021. Hij is de 37ste laureaat van het referendum en volgt Dirk Coorevits, de CEO van de Kempense bouwspecialiteitenproducent Soudal, op.

Chris Peeters was voor de tweede keer genomineerd en werd verkozen door een onafhankelijke jury en de lezers van Trends, en door panels van voormalige laureaten en studenten van de Vlaamse managementscholen. Met CEO Chris Peeters (2021), CFO Catherine Vandenborre (2019) en HR-manager Peter Michiels (2018) is Elia het eerste bedrijf dat zowel de Manager van het Jaar als de CFO of the Year en de HR Manager of the Year binnenhaalt.

Juryvoorzitter Bart De Smet, voorzitter Ageas Group en VBO: “Chris Peeters is een hardwerkende manager mét visie. Hij slaagt erin om een diepgaande technische kennis te combineren met verstaanbare taal naar niet-specialisten. Onder zijn leiding evolueerde Elia van een traditioneel technisch bedrijf naar een internationale speler met focus op duurzaamheid. Hij gaf het bedrijf ook een voortrekkersrol in de digitale transformatie. Elia is onder zijn leiding een totaal ander bedrijf geworden.

De Franstalige winnaar van Trends Manager van het Jaar is Sébastien Dossogne. Lees hierover meer in ons Franstalig artikel. Trends Manager van het Jaar is een initiatief van Trends / Trends-Tendances en Kanaal Z / Canal Z.