Roularta stelt Stijn Fockedey aan als nieuwe hoofdredacteur van Trends en Kanaal Z

FacebookTwitterLinkedIn

Stijn Fockedey start vanaf 1 juni als hoofdredacteur van Trends/Kanaal Z. Hij volgt daarmee Wim Verhoeven op.

Stijn Fockedey studeerde geschiedenis en journalistiek en werkt voor Roularta sinds 2008. Hij begon zijn carrière bij Krant Van West-Vlaanderen en de webredacties van Knack en Trends. Van 2011 tot 2023 was hij redacteur retail, technologie en telecom bij Trends. Hij was lid van de ad interim hoofdredactie van Trends/Kanaal Z en in die voorbije periode startte hij mee de vernieuwde website en de eenmaking van de redacties van Trends en Kanaal Z op.

Jan De Meulemeester zal Stijn Fockedey ondersteunen als Head of Business News. Jan neemt hierbij zowel de aansturing van het Nederlandstalige redactieteam van Kanaal Z als het Franstalige team van Canal Z op zich en wordt zo verantwoordelijk voor alle audiovisuele business content op de zenders en online.

Stijn Fockedey: “Het is een groot privilege om de stem van de ondernemer te laten weerklinken in onze samenleving. Hoofdredacteur worden van Trends/Kanaal Z is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team kwalitatieve en inspirerende journalistiek te blijven leveren die de zakelijke wereld stimuleert en die de brug slaat naar de politiek en de rest van de samenleving. Zowel via het magazine als op tv, maar bovenal digitaler dan ooit.”