Karen Hellemans wordt uitgever van alle magazinemerken van Roularta Media Group

FacebookTwitterLinkedIn
Karen Hellemans

Vanaf 8 februari wordt Karen Hellemans de uitgever van alle magazinemerken van Roularta Media Group in België. Bovenop haar rol als uitgever van de Women Brands (waaronder Libelle en Flair), wordt ze verantwoordelijk voor de News & Business Brands (waaronder Knack en Trends). Karen neemt de News & Business-verantwoordelijkheden over van Niels Famaey die het bedrijf verlaat. De wijziging kadert binnen de eengemaakte strategie van Roularta Media Group: “één strategie, één uitgever”.

Karen Hellemans – van opleiding Lic. Communicatiewetenschappen (VUB) – is sinds juli 2018 aan boord bij Roularta na het opbouwen van ervaring bij De Tijd, Sanoma en DPG Media.

Karen werkte hard aan de digitalisering van de Women Brands en de multimediale flows binnen haar redacties. Zo groeide het vrouwenblad Libelle succesvol uit tot een multichannel ‘superbrand’ met een hechte community.

Ook de komende periode blijft Roularta Media Group volop investeren in nieuwe technologie, afdelingen en competenties. Die duidelijke, merkoverstijgende strategie komt nu volledig onder de hoede van Karen als uitgever. Zij zal met haar kennis en ervaring van redacties, processen en flows verderbouwen aan de modernisering van het redactionele aanbod van de mediagroep.

Karen Hellemans : “Ik start met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. We hebben ontzettend mooie magazinemerken en fantastisch journalistiek en creatief talent op onze redacties. Ik vind het een grote eer om die mensen en merken verder multimediaal te doen groeien door samen te werken, kennis te delen en elkaar te inspireren.”