Deze Week voortaan ook bij de bakker beschikbaar

FacebookTwitterLinkedIn
deze week

Roularta werkt aan een bredere verspreiding van Deze Week, de opvolger van De Streekkrant. Het gratis weekblad zal voortaan op woensdag ook verdeeld worden via de bakkers en andere handelaars, naar het voorbeeld van De Zondag. De huis-aan-huisbedeling blijft voor alle duidelijkheid nog steeds bestaan.

Roularta kreeg gisteren overigens klappen op de beurs na tegenvallende halfjaarresultaten, maar de top van het bedrijf blijft er rustig onder. “Diverse lanceringskosten en grote investeringen wegen momenteel door, maar we gaan nu geen veelbelovende innovatieve projecten hypothekeren omwille van de korte termijn”, zegt CEO Xavier Bouckaert.

Doorbijten tot 2019 is de boodschap. In dat jaar zijn er immers enkele meevallers in het verschiet. De financierings- en leasingskosten zullen dan significant dalen, en er moet ook een nieuw ‘grondstoffencontract’ voor Mobile Vikings bereikt zijn. Dat leverancierscontract zal volgens de Roularta-top “enkele miljoenen euro’s” goedkoper uitvallen dan het huidige.

Een ander project waar Bouckaert in gelooft, is de onlinewinkel Storesquare. Lees er hier alles over.

De Roularta-top erkent dat het een moeilijk jaar doormaakt, “maar het is nu ook niet zo dat bepaalde activiteiten in zwaar weer komen”, benadrukt Bouckaert. “We plannen geen grootschalige herstructureringen. We gaan zoals altijd onze kosten goed bewaken. Zo hebben we bijvoorbeeld het blad Royals al stopgezet omdat de rendabiliteit niet goed zat.”

Bron: Belga.