SBS gaat voor addressable advertising met Smart Ad

FacebookTwitterLinkedIn

Gisteren presenteerde SBS Belgium, eigenaar van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES, zijn nieuwste innovatieve oplossing voor kleine en grote adverteerders: de Smart Ad.

Hoe werkt het?

1) Gezinnen worden getarget op basis van een aantal criteria.
2) Relevante advertenties worden naar de settopbox gestuurd.
3) Wanneer er een match is met het profiel van het kijkende gezin, kiest de settopbox de meest relevante spot en zendt deze uit.
4) De spot wordt perfect geïntegreerd in het bestaande reclameblok.

SBS beschikt over 25 segmentatiecriteria waaruit de adverteerder zijn doelgroep kan samenstellen. Het gaat dan om criteria als socio-demografische gegevens, locatie, koopkracht of type woning die zowel apart als geaggregeerd kunnen worden ingezet.

Buiten de 25 standaardcriteria kan de adverteerder overigens ook zelf een segment samenstellen in samenwerking met Bisnode. Zij ontvangen data die op de klantenkaarten van grote winkelketens staan. SBS kan dus dankzij deze dataleverancier gepersonaliseerde tv-reclame aanbieden op basis van winkelaankopen. Lees er hier alles over!

Wekelijks krijgt de adverteerder een rapport met het aantal afgeleverde impressies. Ook het aantal unieke settopboxen en de frequentie per settopbox worden gerapporteerd.

CCO Tom Gybels kijkt alvast uit naar de eerste adverteerders die kiezen voor een SBS Smart Ad campagne: “Na een uitgebreide testfase is SBS trots om als eerste addressable advertising uit te rollen op de Vlaamse televisieschermen. Ik ben ervan overtuigd dat we een oplossing kunnen vinden voor elke doelgroep met een effectieve campagne tot gevolg”.

Klik op het filmpje hieronder voor meer info!