SBS wordt op 14/2 Play Media en stelt voorjaarsprogrammatie 2023 voor

FacebookTwitterLinkedIn

In 2022 voorspelde programmadirecteur Annick Bongers de opmars van de bewuste tv-kijker. Meer dan ooit kijkt de Vlaming waar, wanneer en hoe hij dat wil. Vorig najaar stonden de programmatie en de commerciële politiek al in het teken van het on demand kijken en ook in 2023 gaat Play Media, het vroegere SBS Belgium, op dit elan door.

Bart Demeulenaere, Chief Commercial Officer van Ads & Data: Televisie is een blijvertje, het is alleen maar breder geworden: ons Total TV-ecosysteem is gebouwd op een grote inventaris, met kwalitatieve content als aandachtstrekker en data die de effectiviteit verzekeren. Sterke programma’s zijn duidelijk de trekker, de katalysator van dit hele verhaal. In de “attention economy” speelt er nog een interessantere dynamiek. Een kijker die bewust kiest voor een programma kijkt met meer aandacht naar dat programma. Net dat is interessant: als de aandacht voor het programma groot is, dan krijgen de advertenties in en rond zo’n programma automatisch ook meer aandacht, dus dat komt onze adverteerders ten goede. Door het unskippable maken van reclameblokken maakt het ook niet meer uit wanneer het programma bekeken wordt, de reclame is opnieuw onlosmakelijk verbonden met het programma. De eyeballs die vroeger verloren gingen bij het doorspoelen zijn nu terug beschikbaar, afgelopen najaar was dat goed voor 15% extra GRP’s.”

Afgelopen vrijdag werd de programmatie voor 2023 en de commerciële aanpak van Ads & Data toegelicht aan een brede groep adverteerders, mediaspecialisten, politici en makers in Play Zuid, het nieuwe entertainmenthuis van Play in Antwerpen. Na de presentatie werd Play Zuid officieel geopend door Vlaams mediaminister Benjamin Dalle. SBS Belgium maakte tijdens dit event ook bekend dat de naam van het bedrijf op 14 februari 2023 verandert in Play Media, een naam die de ambities van de Play-zenders veel beter belichaamt.

We zagen afgelopen seizoen al dat on demand kijken minstens even belangrijk is geworden als live kijken. Zeker bij de iets jongere en actievere kijkers die wij hebben. En in plaats van dat on demand kijken proberen af te remmen, hebben we het omarmd. We hebben sterke content, gemaakt door de beste talenten. Drive en vakmanschap zijn hier in overvloed. We hebben veel must see titels en komen met nieuwe prikkelende programma’s”, vertelt Annick Bongers, programmadirecteur bij Play Media.

In het Play-aanbod zit alvast een mix met vertrouwde titels en nieuwe formats:

Programma’s als De Slimste Mens Ter Wereld, James De Musical, De Verhulstjes, De Mol, Café De Mol, Viva La Feta, Mijn Slechtste Beste Vriendin, The Sky Is The Limit: All Stars, Klopjacht, De Tafel Van Vier, Extreme Makeover Vlaanderen, Big Brother, Stukken van Mensen, Huizenjagers, De Rechtbank, Niveau 4, Scheire en de Schepping, (Junior) Bake Off Vlaanderen, Nonkels en Over De Oceaan keren terug in het aanbod van Play.

Maar er komt ook nieuw werk aan. Zo brengt Play actua met de reeks Recht Naar De Gevangenis. Voor de documentairereeks Shaloom Allemaal! ging reportagemaker Diederik Van den Abeele gedurende 2,5 jaar dagelijks op pad in de Joodse wijk van Antwerpen en mocht hij unieke portretten maken van het leven in de Joodse gemeenschap, zowel op straat als achter gesloten deuren. Ook is er de nieuwkomer Patiënt Dompi. Daarbij volgt men het medisch traject van Dominique van Malder.

In De Expeditie – Groenland maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een uitdagende tocht in Groenland, goed voor een tocht van 160 km in een ongerept en desolaat gebied en bij temperaturen tot -40°.

Er is ook plaats voor humor met de gloednieuwe latenightshow Jan Jaap op Zondag waarin stand-up comedian Jan Jaap van der Wal en zijn nieuwsteam op satirische wijze het nieuws van de week fileert. Verder is er Boris: in deze roadtrip-reeks reist Jeroom samen met zijn twee vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper door Canada, op zoek naar het mooiste plekje om daar de as van Jerooms broer Boris uit te strooien.

Entertainment krijgt in 2023 een prominentere plaats bij Play met de volledig nieuwe Vlaamse versie van MasterChef! en de nieuwe muziekshow Tulpen uit Antwerpen. Play pakt uit met de interactieve topfictiereeks Assisen. De kijker maakt deel uit van de grootste volksjury ooit van Vlaanderen en zal mee beslissen over schuld of onschuld in een moordzaak.

Exclusief op GoPlay vinden we Liefdestips aan Mezelf. Gloria Monserez kruipt in de huid van Olivia, een jonge vrouw die op zoek naar liefde een online onderzoek start waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert.

Play maakt alle content beschikbaar via een eenvoudig lineair schema. Om 20u actua van de dag in De Tafel van Vier, vanaf 21u de prime time-titels. Op GoPlay kan je alle content bekijken waar en wanneer je wil.

Meer informatie over de programma’s van Play Media vindt u hier.