Roularta krijgt goedkeuring voor 5 projecten van digitale transformatie

FacebookTwitterLinkedIn

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle keurde de vijf projecten goed die Roularta Media Group indiende in het kader van het digitaal transformatieprogramma voor de mediasector. Het programma past in het relanceplan Vlaamse Veerkracht. In samenwerking met verschillende partners brengt Roularta de vijf projecten op 1 januari 2023 in een operationele fase.

Mediaminister Benjamin Dalle lanceerde in het voorjaar van 2022 een oproep tot de media in het kader van het relanceplan Vlaamse Veerkracht. Voor de digitale transformatie van de media werd voor 31 projecten een subsidieaanvraag ingediend. Een jury van externe experts beoordeelde de dossiers en bezorgde haar advies aan de minister.

Op 16 december 2022 maakte minister Benjamin Dalle de resultaten bekend. Van de 31 ingediende projecten werden er 18 projecten goedgekeurd voor in totaal bijna 12 miljoen euro aan subsidies. Het gaat om concrete projecten die de digitale transformatie van mediabedrijven moeten ondersteunen.

De goedgekeurde projecten spelen in op de innovatie en transformatie van de media van de toekomst:

  • Verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van Vlaamse mediacontent.
  • Slimme technologie en digitale tools om efficiëntie/kwaliteit van mediaproductie, opslag, distributie en waardecreatie te verhogen.
  • Mediaplatformen en tools van de toekomst (kijken, luisteren, lezen).

De vijf projecten die Roularta Media Group indiende werden allemaal goedgekeurd. Een overzicht van de projecten vindt u terug op de website van Roularta.

Erwin Danis, Innovatie bij Roularta, vertelt: “Roularta Media Group is ervan overtuigd dat deze vijf projecten een grote impact op de toekomst van zowel de mediaproductie als de mediaconsumptie zullen hebben. We kijken uit naar de verschillende samenwerkingen met onze partners.