Nicholas Lataire wordt adjunct-directeur News City, Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur VTM Nieuws

FacebookTwitterLinkedIn

News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en de magazines van DPG Media, krijgt vorm. Drie maanden voor de verhuis naar hun nieuwe gebouw in Antwerpen wordt duidelijk hoe News City zal aangestuurd worden. Paul Daenen, directeur van News City, zal samen met managing editor Kurt Minnen en adjunct-directeur Nicholas Lataire News City leiden.

Klaus Van Isacker, huidig hoofdredacteur magazines binnen News City, schuift door naar VTM Nieuws waar hij Nicholas Lataire en An Goovaerts als hoofdredacteur opvolgt. Samen met Dimitri Antonissen (HLN digitaal), Frank Depoorter (Het Laatste Nieuws), An Meskens (magazines/showbizz), Frederik De Swaef (regio) en Geert Dewaele (video) vormt hij het hoofdredactieteam van News City. An Goovaerts wordt Head of Projects binnen DPG Media. De nieuwe leiding zal vanaf de zomer aan de slag gaan.

Nicholas Lataire bouwde als hoofdredacteur 10 jaar lang aan VTM Nieuws en wordt nu adjunct-directeur van News City. Hij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke samenwerking tussen de verschillende merken. Dagelijks zal hij met de hoofdredacteurs inhoudelijke keuzes maken en ervoor zorgen dat deze optimaal worden uitgespeeld op de verschillende platformen. Ook langetermijnprojecten zullen door Lataire aangestuurd en uitgebouwd worden.

Klaus Van Isacker verlaat de magazines na 2 jaar en volgt Nicholas Lataire en An Goovaerts op als hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij keert terug naar bekend terrein, want in de periode 1995-2005 was hij al hoofdredacteur en directeur Informatie bij VTM Nieuws.

An Goovaerts, die samen met Nicholas Lataire VTM Nieuws aanstuurde, zal de leiding krijgen over een team dat overkoepelende projecten binnen DPG Media in goede banen moet leiden. Ze deed dit al bij de fusie tussen de Persgroep Publishing en Medialaan en zal dit nu verder ontwikkelen.