Het najaar van Eén: zes nieuwe programma’s, maar vooral vaste waarden

FacebookTwitterLinkedIn
een

Met zes nieuwe programma’s gaat Eén het najaar in. De VRT-zender teert wel vooral op vaste waarden en bouwt verder op succesreeksen. Netmanager Olivier Goris: “Het verhaal waar we twee jaar geleden aan begonnen zijn, waarbij we heel hard inzetten op primetime, werkt goed en daar gaan we dus mee verder”.

Twee nieuwe fictiereeksen

De eerste nieuwe fictiereeks is Tytgat Chocolat en zal vanaf 10 september iedere zondag te bekijken zijn. De reeks volgt de inpakkers van een chocoladefabriek op hun tocht naar hun uitgewezen Kosovaarse collega. De hoofdrollen worden vertolkt door leden van het Turnhoutse theatergezelschap Stap, dat werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Ze delen het scherm met onder andere Wim Opbrouck, Frank Focketyn en Marc Van Eeghem.

Later op het najaar volgt de psychologische thrillerreeks Tabula Rasa met Veerle Baetens. Zij is als Mie D’Haeze de spilfiguur in een verdwijningszaak, maar lijdt aan geheugenverlies.

Vier nieuwe non-fictiereeksen

Arnout Houben keert terug met een nieuw historisch reisprogramma op maandag. In De Helden van Arnout reist hij in de voetsporen van acht vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht. Hij volgt onder andere een missionaris die op bezoek ging bij de Plathoofdindianen in de Rocky Mountains en een soldaat van Napoleon de meevocht in de slag om Moskou.

Bij Het Gezin krijgen we later in het najaar – via vaste camera’s in het huis en de wagen – een inkijk in het leven van acht Vlaamse gezinnen.

Eric Goens maakt zijn opwachting met de achtdelige docureeks Bargoens, waarin hij een aantal figuren volgt die “op een of andere manier een gevecht aan het leveren zijn”.

Voor de Leeuwen brengt ons op donderdag een nieuwe generatie van komisch talent die, onder leiding van presentator Bart Peeters en een wekelijkse gast, een reeks uitdagingen moet aangaan.

Comebacks

VRT pompt enkele programma’s nieuw leven in. Meest opvallend is de terugkeer van het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. Ook het quizprogramma Twee tot de Zesde Macht keert terug op zondag na een jaartje afwezigheid. Tot slot wordt de succesreeks Van Vlees en Bloed rond slagersfamilie Vangenechten van onder het stof gehaald.

Vaste waarden

Dit najaar is er uiteraard ook plaats voor vaste waarden als Thuis, Blokken, Voor Hetzelfde Geld, Dagelijkse Kost en Van Gils & Gasten.

Ook is er plaats voor Het Huis dat van naam verandert naar Die Huis. Eric Goens trekt met zijn gasten – onder wie Sabine Hagedoren, Kris Peeters, Steven Van Herreweghe en Nafi Thiam – voor dit nieuwe seizoen naar Zuid-Afrika.

Daarnaast krijgen een aantal nieuwe reeksen dit najaar een vervolg: Spoed 24/7, Buurman, Wat Doet u Nu?, Weg Zijn Wij en De Club.

Olivier Goris lichtte ook al een tipje van de sluier wat het begin van 2018 betreft. Dan mogen we ons verwachten aan onder meer het tweede seizoen van Salamander, gaat Saartje Vandendriessche een reeks uitdagingen aan in Op de Man af en volgen we de Antwerpse wetsdienaars in Politie 24/7.

Meer info en beeldmateriaal vindt u op Deredactie.be.

Bron: Belga.