Najaar OP12: Magazinski en Fans of Flanders blikvangers

FacebookTwitterLinkedIn

OP12 – het derde kanaal van de VRT – evolueert dit najaar verder, waarbij het minstens vijf dagen per week na 20 uur uitzendt. Magazinski, een wekelijks magazine over en door jongeren, wordt de blikvanger van de jongerenavond. Ook voor de internationale gemeenschap in Vlaanderen komt er OP12 een specifiek aanbod met Fans of Flanders als blikvanger. 

 

Leo Hellemans, algemeen directeur media: “De VRT beschikt sinds mei over een volwaardig Ketnet- en Canvaskanaal. De kinderen hebben Ketnet zelf mee verhuisd OP12. De Canvaskijkers geraken meer en meer geboeid door een bijkomend informatie-aanbod in de namiddag en de vooravond. Met OP12 zet de openbare omroep de komende weken een nieuwe stap om onze opdracht in te vullen. Het aanbod na 20 uur wordt uitgebreid en herkenbaar. Vanaf volgende week zijn er vijf avonden per week programma`s te bekijken met veel aandacht voor jongeren en de internationale gemeenschap in Vlaanderen.” 

 

Vaste programmering 

 

Maandag- en vrijdagavond: jongeren

Maandagavond wordt vanaf 17 september de jongerenavond OP12 met het gloednieuwe programma Magazinski. Magazinski wordt op vrijdagavond herhaald OP12 en op Canvas. Nadien is er In de remix, de spin off van het Eén-programma In de mix. Het programma diept de leefwereld van de rappers uit.

 

Dinsdagavond: cultuur en Vlaamse muziek in primetime

Dinsdagavond staat er cultuur op het programma. “De bedoeling is om cultuurliefhebbers optimaal te bedienen door vanaf oktober in prime time op tv een vaste cultuurafspraak in te lassen”, zegt manager aanbodstrategie Peter Claes. “Wanneer het boekenbeurs is, bijvoorbeeld, zouden we daar portretten van auteurs kunnen uitzenden.” 

 

Woensdagavond: internationale avond

Woensdagavond is “internationale avond” OP12 met Fans of Flanders en Best of Flanders. 

 

Donderdagavond: sport

Sport komt op donderdagavond uitgebreid aan bod OP12. Zo zendt OP12 tussen september en maart twaalf voetbalwedstrijden van de UEFA Europa League uit.