Jos Deslee aan boord bij De Bestuurder

FacebookTwitterLinkedIn

Investeerder en ondernemer Jos Deslee wordt aandeelhouder in mediaplatform De Bestuurder. Met het verse kapitaal en de bijkomende expertise kan het bedrijf inzetten op peer-to-peer learning en haar community van actieve bestuurders in Vlaanderen verder uitbouwen.

Oprichter en uitgever Philip Peeters vertelt: “Met onze digitale en gedrukte mediakanalen zijn we een wegwijzer naar inspiratie en informatie voor actieve bestuursleden van vennootschappen, overheidsbedrijven en grote verenigingen. We merken dat hun rol steeds belangrijker wordt en ze steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Daarom willen we hen ondersteunen in hun strategische kennisopdrachten. Ik denk dan aan bijvoorbeeld digitale transformatie, ESG, familiale opvolging, CEO-successie of risicobeheer. We werken daarvoor samen met academische organisaties (zoals het Belgische bestuurdersinstituut Guberna of de Nederlandse Nyenrode Business Universiteit) en doen ook een beroep op gespecialiseerde dienstverleners. We delen ook meer pragmatische kennis van ervaren bestuurders uit diverse invalshoeken. Dat gaat van bestuurders uit private equity, onafhankelijke bestuurders in familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen tot bestuurders in de non-profit zoals ziekenhuizen en overheidsbedrijven.”

Jos Deslee is gewezen topman van de fusie- en textielgroep Bekaert-Deslee. Als investeerder en bestuurder is hij actief in verschillende bedrijven. “Raden van bestuur en advies kunnen een katalysator zijn voor de groei van ambitieuze bedrijven”, aldus Deslee. “Met De Bestuurder willen we bestuurders inspireren, informeren en vooral stimuleren om kennis te delen. Zo creëren ze toegevoegde waarde in hun bestuursorganen en zorgen ze voor onze welvaart. Een maatschappelijke missie waar ik met passie in onderneem en investeer.”