VRM Jaarverslag 2021

FacebookTwitterLinkedIn

In het jaarverslag kijkt de VRM terug op het afgelopen jaar, een jaar waarin het coronavirus – hoewel we het met z’n allen anders hadden gehoopt – ons dagdagelijkse leven domineerde. Een jaar waarin we als samenleving en als individu wendbaar moesten zijn. Waar we ons continu moesten aanpassen aan nieuwe besmettings- en ziekenhuiscijfers, aan nieuwe coronamaatregelen. Ook bij de VRM stond wendbaarheid centraal.

In het jaarverslag blikt men onder andere terug op de dagdagelijkse werking en beslissingen van de VRM. Er is aandacht voor de economische analyse (via onder meer het Mediaconcentratierapport en de marktanalyse) en het toezicht op de naleving van de beheersovereenkomst door de VRT. Ook het toezicht op de sociale mediaplatformen (via het Content Creator Protocol) komt aan bod.

Tot slot worden ook enkele nieuwe uitdagingen, bedenkingen en aanbevelingen uitgelicht. Deze hebben onder andere te maken met de marktanalyse, de digitalisering van het medialandschap die het berekenen van mediaconcentratie uitdagender maakt, de stimuleringsverplichting en de samenwerking tussen de regulatoren.

Het volledige jaarverslag van de VRM is hieronder bijgevoegd.