Gezamenlijk memorandum van de drie Vlaamse omroepen

FacebookTwitterLinkedIn

De snelle veranderingen van technologie en globalisering veranderen ook het Vlaamse medialandschap aan een sneltempo. Daarom hebben VRT, DPG Media en Play Media voor het eerst samen een gemeenschappelijk memorandum bezorgd aan de drie politieke partijen die een nieuwe Vlaamse regering willen vormen.

Concreet vragen de publieke omroep en de twee private omroepen de nieuwe Vlaamse regering om de leefbaarheid van de sector te garanderen en om de zichtbaarheid en vindbaarheid van Vlaamse content te versterken. Ze vragen ook betrokkenheid bij de digitale transformatie van het radiolandschap en pleiten ervoor om Innovatie en Media samen te brengen binnen één ministerportefeuille.

Frederik Delaplace (VRT), Dirk Lodewyckx (DPG Media) en Jeroen Bronselaer (Play Media): “Waar we in het verleden het niet altijd eens waren over de richting waar het Vlaamse medialandschap uit moest, heeft de urgentie omtrent de leefbaarheid van het lokale ecosysteem ons verenigd. Er is duidelijk behoefte aan een ambitieus en toekomstgericht Vlaams beleid, voor alle spelers. Daarom bundelen we de krachten met de drie Vlaamse omroepen om de toekomst van de media te beschermen en te verzekeren.”

Lees hier het integrale memorandum dat vorige week aan de beleidsmakers werd bezorgd.