Team Lewis presenteert de 23 marketingtrends voor 2023

FacebookTwitterLinkedIn

Op het gebied van marketing en communicatie zijn duurzaamheid, diversiteit en technologische ontwikkelingen dit jaar de sleutels tot succes. Dat blijkt uit het jaarlijkse trendrapport van marketingbureau Team Lewis.

“We zien een groeiende behoefte aan strategisch advies binnen verschillende thema’s zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid”, zegt Vera Kops, Vice President Benelux & Consumer EMEA bij Team Lewis. “We bevinden ons in een uitdagende periode die nieuwe kansen biedt. Zo zien we technologische ontwikkelingen versnellen en moeten bedrijven leren om hierop in te spelen.”

De metaverse biedt oneindig veel kansen

Van een virtuele winkel waar je online kleding kunt passen tot het organiseren van een virtueel event: de mogelijkheden om de metaverse in te zetten voor marketingdoeleinden zijn eindeloos. Zo kunnen klanten elkaar virtueel ontmoeten, wat nieuwe data oplevert over klantgedrag en biedt het kansen voor een nieuwe manier van adverteren. De metaverse is dan ook niet meer weg te denken en zal in 2023 nog meer toepassingen krijgen.

Nano-influencers veroveren de wereld

Telde je vroeger als influencer pas mee als je honderdduizenden volgers had, dat is in 2023 helemaal anders. Kleinere, authentieke influencers (tot 10.000 volgers) geven de consument meer vertrouwen en zorgen dus voor kwalitatievere impact.

Groen, groener, groenst

Verduurzaming blijft een hot topic. De vraag naar ‘groene’ producten en diensten blijft stijgen en daarnaast wil de consument ook weten hoe een product gemaakt wordt. Dat vraagt om transparantie in de toeleveringsketens. De consument wordt hier steeds kritischer op en zal gaan vergelijken waardoor duurzaamheid naast prijs en beschikbaarheid een serieuze component wordt in het aankoopproces.

Omarm nieuwe ontwikkelingen

De wereld is in verandering, en dat biedt zowel uitdagingen als kansen. Onder druk wordt alles vloeibaar, en dat betekent dat innovaties versnellen en ontwikkelingen worden doorgezet. Hoewel deze veranderingen misschien sneller gaan dan verwacht, is het zaak om ze te omarmen.

Benieuwd naar de andere 23 marketingtrends? Download hier het ’23 Trends to Expect in 2023′ rapport.