De tv-reclame markt groeit (in absolute cijfers) in de VS sterker dan online videoreclame

FacebookTwitterLinkedIn

Een vreemde voorspelling als blijkt dat online videoreclame de laatste jaren een spectaculaire groei met gemiddeld meer dan 40% per jaar kende in de VS. Na 2014 zal de groei wel afnemen tot 14% in 2018. Dit betekent dat in 2018 de omzet van tv-reclame wel nog altijd 6 keer groter zal zijn dan die van online video-advertenties, terwijl dit nu nog 11 keer groter is, voorspelt onderzoeksbureau eMarketer.

 

Het publiek van online video is meer dunner verspreid dan het televisiepubliek waardoor segmentatie op de online videoconsumenten complexer is. De tijd dat gespendeerd wordt op online video groeit significant en het neemt wat tv-tijd weg maar door de variatie van platformen zijn de kijkers voor de adverteerders moeilijker te bereiken.

 

Veel van de tijd dat het publiek spendeert op de digitale videoplatformen, is tevens niet nuttig voor adverteerders. Veel van hen bekijken filmpjes die te kort of niet merkvriendelijk zijn. Veel van de digitale videocontent wordt dan nog eens gestreamd via Netflix of Amazon Prime Video die geen reclame ondersteunen.

 

Lees het volledige artikel in het PDF-document of online.