Storesquare verwelkomt ING België als nieuwe aandeelhouder

FacebookTwitterLinkedIn
storesquare

Storesquare, het Belgisch e-commerceplatform voor en door de lokale handelaar, groeit hard en verwelkomt ING België als nieuwe aandeelhouder, naast de bestaande aandeelhouders Unizo, KBC en Roularta Media Group.

Met de intrede van ING België in het kapitaal (65% Roularta) wordt het Belgische e-commerceplatform gewaardeerd op 15,6 miljoen euro. Daardoor zal de groei nog versneld worden. Bovendien wordt Storesquare de komende maanden gelanceerd in Nederland, de thuismarkt van ING.

Frank Stockx, COO ING België: “Met de instap in het kapitaal van Storesquare zet ING verder in op de uitbreiding van het digitale aanbod, in dit geval voor de lokale Belgische handelaren. Het zit in het DNA van ING om anderen te helpen steeds een stap voorop te blijven. Op deze manier kunnen we onze doelstelling in de praktijk brengen en handelaren helpen hun zaak ook online te versterken. De aanpak van Storesquare sluit nauw aan bij de makkelijke en persoonlijke aanpak van ING. We zijn dan ook trots dat we het kunnen ondersteunen als alternatief voor e-commerce op de Belgische markt”.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group: “In twee jaar tijd heeft Storesquare een vaste plaats verworven in het Belgische e-commerce landschap. Storesquare is uitgegroeid tot een e-commerceplatform met 600.000 maandelijkse bezoekers en meer dan 245.000 unieke producten. Ondanks deze sterke groei blijft Storesquare trouw aan zijn waarden: een platform door en voor lokale handelaars die de consumenten verwelkomen met lokale en originele producten die nergens anders te vinden zijn. Onze ambitie is om in 2018 de grootste Belgische online shop te worden. We zijn verheugd dat ING, samen met KBC en Unizo, aan dit verhaal verder wil schrijven”.

Groei

Tijdens de eerste tien maanden van 2017 werd reeds 13 keer meer omzet gegenereerd als in de eerste tien maanden van 2016. Tussen de start van Storesquare begin 2016 en vandaag zijn er 1.000 handelaars aangesloten die meer dan 245.000 unieke producten aanbieden. In december verwacht het platform 1 miljoen maandelijkse online shoppers.

Innovatie en uitbreiding

Storesquare lanceert in het voorjaar van 2018 een oplossing voor de Vlaamse apotheek en ontsluit duizenden parafarma producten naar miljoenen consumenten. Het zal honderden apotheken aansluiten op één sterk netwerk. Parafarma is de logische en eenvoudige eerste stap. Maar er komt ook een oplossing voor de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift. Dit initiatief gaat het platform aan met echte offline apotheken die instaan voor kwaliteit en service.