Het Vaticaan gaat digitaal en de laatste papieren Playboy is verschenen in de VS

FacebookTwitterLinkedIn

Als gevolg van de coronacrisis zet de Vaticaankrant L’Osservatore Romano voorlopig de druk van haar Italiaanse printeditie stop.

Volgens de hoofdredactie gaat het om een tijdelijke maatregel. Van zodra dat mogelijk is, wordt de krant opnieuw gedrukt. De krant blijft wel nog online verschijnen.

L’Osservatore Romano bestaat al sinds 1861. Als officieel kanaal van het Vaticaan kan de krant rekenen op heel wat aandacht. Volgens Vatican News is het de eerste keer dat de krant niet meer in gedrukte vorm verschijnt. Tijdens beide wereldoorlogen bleef het blad in de Italiaanse versie wel gewoon beschikbaar.

Ook aan de andere kant van het magazinespectrum valt er belangrijk nieuws te rapen. Playboy stopt namelijk met zijn tijdschrift in de Verenigde Staten en gaat online verder.

In een open brief schrijft topman Ben Kohn dat de voorjaarseditie van 2020 de laatste gedrukte versie is. Daarna zal de nadruk komen te liggen op online. In de toekomst zullen er nog wel gedrukte Playboys verschijnen, maar het gaat dan om speciale edities.

Het mannenblad werd in Amerika sinds vorig jaar alleen nog maar ieder kwartaal uitgebracht. Volgens de topman werd intern al langer nagedacht over de stap om ook daarmee te stoppen. Dat besluit is nu versneld genomen vanwege de problemen door het coronavirus om het blad te maken.