Publicatie van De Streekkrant en De Zondag wordt voor 5 weken stopgezet

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group heeft beslist om de publicatie van de gratis bladen De Streekkrant en De Zondag voor 5 weken stop te zetten, rekening houdend met de sluiting van de lokale handelszaken.

Naar aanleiding van de coronacrisis moesten er “belangrijke en verregaande veiligheidsmaatregelen” getroffen worden om de veiligheid en de gezondheid van medewerkers, klanten en zakenrelaties niet in het gedrang te brengen.

Het bedrijf blijft naar eigen zeggen “zijn burgerlijke verantwoordelijkheid als mediabedrijf opnemen en de bevolking op een onafhankelijke, betrouwbare en kwaliteitsvolle manier informeren over COVID-19 en andere belangrijke onderwerpen”. Roularta zal verder alle kranten en magazines blijven produceren en verdelen over de persverkooppunten en via de post. Alle digitale kanalen zorgen voor een 24/7 berichtgeving.

CEO Xavier Bouckaert en Rik De Nolf, Voorzitter van de Raad van Bestuur, geven toelichting: “Onmiskenbaar zal het stilvallen van het economisch leven een nog niet in te schatten impact hebben op het bedrijf, zijn activiteiten en zijn financiële resultaten. De eerste twee maanden van het jaar vertoonden een beter resultaat dan in 2019 en de lezersmarkt evolueert gunstig in een periode waar degelijke informatiebronnen meer dan ooit worden geconsulteerd. Maar de reclamemarkt, die nog altijd 40 procent van de omzet van Roularta vertegenwoordigt, heeft te lijden onder de situatie omtrent het coronavirus. “

De Raad van Bestuur zal voorstellen aan de algemene vergadering om geen dividend uit te keren.