Het Rad van Fortuin komt terug, op VIER, met Peter Van de Veire vanaf 3 augustus

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf maandag 3 augustus kunnen er weer naar hartenlust klinkers gekocht worden, want Het Rad van Fortuin – destijds met Walter Capiau – is terug van weggeweest. Op VIER laat de nieuwe presentator Peter Van de Veire van maandag tot donderdag drie kandidaten aan het iconische rad draaien om woordpuzzels op te lossen en prijzen te winnen.

De gameshow krijgt daarvoor een update. Kijkers zullen een nieuw rad zien, een nieuw logo, een premium prijzenwinkel, bekende assistenten en er komt ook een nieuwe begintune. Die wordt gemaakt door de Limburgse dj Regi Penxten. “Het zou tof zijn als deze remake even legendarisch wordt als 44 jaar geleden”, zegt hij.

In plaats van een vaste assistente zal er naast Peter Van de Veire elke aflevering een nieuw bekend gezicht staan. Die ‘assistent van de dag’ tovert niet alleen de letters tevoorschijn, maar geeft ook enkele thema’s en onderwerpen aan in de vragenrondes.

Ook ‘De Winkel’ is terug en staat traditiegetrouw vol met prachtige prijzen, die niemand ooit durfde te kopen: van een auto tot een Dinner in the Sky of zelfs een geheimzinnige surprise box. In de finale krijgt één kandidaat bovendien de mogelijkheid om een prijs te winnen uit de premiumafdeling van de winkel, die verschillende hoofdprijzen bevat om U tegen te zeggen.