Najaar 2022: Nieuwe en gevestigde waarden op Radio2, Radio 1, MNM, Studio Brussel en Klara

FacebookTwitterLinkedIn

Het najaar van VRT Radio schiet uit de startblokken met enkele opvallende vernieuwingen in de zendschema’s.

De grootste blikvanger is dat Peter Van de Veire vanaf begin 2023 de ochtendstem van Radio2 wordt. Tussen 6 en 9 uur maakt de radio-dj er een nationale ochtendshow.

Peter Van de Veire vertelt: “Het is een voorrecht om Vlaanderen elke ochtend wakker te maken en oprecht ‘Goeiemorgen!’ te mogen zeggen. Een ochtendshow maak je in 2023 niet alleen. Je maakt die met een ploeg én vooral met álle luisteraars van Vlaanderen. Van Alken tot Zeebrugge. Van Aalter tot Zoersel. We geven Vlaanderen elke ochtend een goeie scheut courage voor een nieuwe dag. En dat met een énorme glimlach.

Nog bij Radio2: Ann Reymen en Daan Masset presenteren voortaan 10-12. Kobe Ilsen doet op Radio 1 aan factchecking in Het uur van de waarheid en op Studio Brussel neemt Pien Lefranc vanaf nu het middagblok voor haar rekening. Op MNM maakt Manu Van Acker een preochtendshow tussen 4 en 6, voor de nachtraven en vroege vogels. Van maandag tot donderdag serveert Wanne Synnave je een muzikale middag.

De Tijdloze wordt verder uitgebouwd. Stijn Van de Voorde wordt, naast Roos Van Acker, de vaste presentator van de muziekstream. Het VRT-aanbod met audio on demand vind je op de nieuwe luisterbestemming VRT MAX. Zo zijn er de Klara-podcast De Franse Revolutie, op basis van het boek van Johan Op de Beeck, Mistlicht, waarin Sven Speybrouck (Radio 1) zoekt naar wat dementie met een mens doet, en Win win, de nieuwe podcast van De Inspecteur van Radio2.

De VRT-radiomerken zetten dit najaar ook weer in op beleving, zoals met de Radio2 Top2000 en de Radio2 Singalong (Radio2), De Lage Landen (Radio 1), De Strafste School en MNM 5000 dagen (MNM), De Jaren Nul (Studio Brussel), Iedereen Klassiek en de opening van het KMSKA (Klara) en nog meer live-uitzendingen en -events, verspreid over heel Vlaanderen.