Het najaar van VIER: rebelser en digitaler

FacebookTwitterLinkedIn

Met De Ideale Wereld, De Slimste Mens en Komen Eten grijpt VIER het komende najaar terug naar vertrouwde formats, maar er zullen ook enkele nieuwe programma`s te zien zijn. Zo krijgen onder meer Philippe Geubels, Karen Damen en Jan Mulder een eigen programma.

 

VIER moet in het najaar rebelser zijn. “Je moet bij ons dingen zien die nooit op vtm of één zouden kunnen”, zegt woordvoerder Kristof Demasure. VIER focust voornamelijk op primetime tijdens weekdagen, maar vult dat aan met een belangrijk digitaal luik. VIER focust sterk op de avond, van 20 tot 23 uur, maar wil de kijker ook de rest van de dag entertainen. Daar moet een ‘creatieve cel` voor zorgen, die apps of andere digitale content zal ontwikkelen in opdracht van alle programmamakers. “We willen de kijker entertainen van 6 tot 20 uur, en daarna gaan ze dan voor de tv zitten”.

 

Nieuwe programma`s:

 

Fans van Philippe Geubels zullen met speciale aandacht uitkijken naar Geubels en de idioten. De komiek zal samen met Pedro Elias en Sarah Vandeursen op zoek gaan naar antwoorden op de vele vragen die hij zich stelt, van existentiële levensvragen tot kolder.

 

Het nieuwe actua- en discussieprogramma op VIER wordt Karen & De Coster. Presentatoren Karen Damen en Gilles De Coster laten wekelijks de betrokken Vlamingen aan het woord en discussiëren over kleine en grote maatschappelijke thema`s.

 

Nog nieuw is Dwangers, dat op dinsdag staat. In dat programma reist de Nederlandse voetbalanalist Jan Mulder naar Thailand met zeven mensen met een dwangneurose en vier toptherapeuten.

 

In Hoeveel ben je waard? schatten bekende en onbekende mensen hun vermogen in en worden ze doorgelicht door een gespecialiseerd team.

 

“De ideale wereld”-reporter Luc Haekens duikt voor De blauwe gids onder in de wereld van de Belgische aristocratie.

 

Gevestigde waarden:

 

Komen Eten: het concept blijft hetzelfde: vier mensen gaan bij elkaar eten met commentaar van Herman Verbruggen erbij.

 

In de vijfde reeks van De Rechtbank komt er een nieuwigheid waarbij het programma nu ook een inkijk geeft in strafzaken.

 

Andere programma`s die terugkomen zijn De Ideale Wereld, De Slimste Mens ter Wereld, Het Klapsalon, Het Zijn Net Mensen en De Recherche.

 

Fictie:

 

Er volgen enkele nieuwe fictiereeksen:

 

Auwch! draait rond alledaagse pijnlijke en gênante situaties waarin de hoofdpersonages continu verzeild geraken. Hoofdrolspelers zijn Ben Segers en Axel Daeseleire, die allebei een ‘uitvergrote versie van zichzelf` spelen.

 

In Callboys bieden Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) een zekere en veilige oase voor elke vrouw die op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer. Callboys wordt geregisseerd door Jan Eelen (In de Gloria, Het Eiland, De Ronde,…).

 

Intussen schrijven Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verder aan de fictiereeks De Dag en staat er een zevende seizoen van Vermist op stapel.